“Haluamme esitellä teille mielenkiintoisia tuotteita valikoimastamme!”

Liha

Makkaroita löytyy moneen makuun sekä naudanlihasta, possusta, karitsasta ja porosta tehtynä, myös luomua. Valikoima vaihtelee paljon, monet ovat vain kausituotteita, osa koko ajan valikoimassa.

Ylämaan nautaa, Herefordia, possua, karitsaa, poroa, villisikaa, välillä biisonia. Osa tuotteista sulana, osa pakkasessa.

Paikallinen herkku suolaisen ystävälle! Ylämaan naudan lihasta tehty suolaliha vie suolaisen nälän!

Jauhelihaa meiltä löytyy lähituotteena naudan ja possunlihasta, ajoittain myös luomupossun, villisian, karitsan ja poron. Pääartikkelimme Ylämaan naudan jauheliha löytyy pakasteena johtuen siitä että sillä taataan tuoreus. Tuote pakasetetaan heti teurastuksen jälkeen jotta se säilyy parhaimpana. Siihen ei lisätä kaasuja ei lisä- eikä säilöntäaineita joten ainut säilyvyyskeino on pakastaminen.

Kala

Saannin ja pyynnin mukaan 3x viikossa.

Puumalasta tulee kerran viikossa puhdasta Saimaassa kasvanutta kirjolohta sekä tuoreena että kylmäsavustettuna. Kesäaikana pieni kasvatustauko.

Järvikalaa Saimaalta saapuu kauppaamme 3x viikossa. Muikkua, haukea, ahventa, kuhaa, madetta saannin ja pyynnin mukaan.

Linnut

Lähituotteena eettisesti kasvatettua hanhea Hauhalasta. Löytyy valikoimastamme rintana ja koipena. Ajoittain tilattavissa myös kokonaisena. Myös maksapateet meiltä.

Valikoimassamme eettisesti kasvatettua broileria, rintaa, koipia ja ajoittain kokonaisia. Täysin GMO-vapaita, viljalla ruokittuja lintuja jotka pääsevät kesäaikaan pihalle ja talvellakin tilavat sisätilat. Nämä linnut pystyvät lentämään!

Kotimaista eettisesti tuotettua gmo-vapaata ankkaa.

Maitotuotteet

Paavolan Kotijuustolan pehmeät maukkaat luonnolliset homogenoimattomat jogurtit ja juustot. Näissä maistuu luonnollinen maku!

Valikoimassamme pääasiassa luomumaitoa sekä Valiolta että Arlalta.

Jauhot

Moni on korvannut prosessoidut valkoiset jauhot alkuperäisempiin joten spelt on hyvä vaihtoehto vehnälle. Innokkaille leipureille myös 5kg vaihtoehto!

Kokonaiset jyvät ja siemenet kuuluvat valikoimiimme luomuna. Ennakkotilauksesta myös isommat erät1

Leivät

Tuoreita leipiä joka päivä! Keskiviikkoisin Anttolanhovin oman leipurin tekemiä leipiä, lepuskoja ja pullia. Torstaina Aino Siitarin kaskirukiista perinteistä leipää. Kaikkina päivinä vaihdellen Haapasen, Saveniuksen, Siiskosen ja Järvisuomen Herkun leipiä.

Maittava välipala tai iltapala, ihana lahjaidea paikallinen luomuruisnäkkäri.

Ihania perunalepuskoja saamme joka keskiviikko

Saamme tuoretta leipää joka päivä paikallisilta leipomoilta.

Aino Siitarin ihana perinteinen ruisleipä, tehty yli 100 vuotta vanhaan juureen ja luomukaskiruisjauhoon. Torstain herkku!

Hedelmät ja vihannekset

Asiakaskuntamme rakastaa hapatettuja vatsaystävällisiä tuotteita joten niitä on valikoimassamme paljon erilaisia, sekä juotavia että syötäviä. Hapankaalituotteet on paikallisista raaka-aineista tehtyjä. Borisjuoma on Airi Rekilän kehittämä maitohappobakteerijuoma.

Satokautena myös supersuositut Kääriäisen salaatit meiltä!

Suurta kehua saaneita luomuhedelmiä iso valikoima joten varmasti jokaisen makuun löytyy jotain.

Mansikka-aikaan myös tuoreet maukkaat luomumansikkalaatikot tilattavissa kauttamme. Mustikkaa, puolukkaa ja sieniä myös laatikoittain.

Sadonkorjuun aikaan valikoimassa paljon erilaisia kasviksia ja juureksia, ihan kuin torilla konsanaan!

Tomaatteja valikoimassa sekä lähi- että luomutuotteena.

Aina jotain paprikaa luomuna, keltaista, punaista, mixiä tai ramiroa.

Lähituotteena valtavan kokoisia salaatteja ja yrttejä.

Marjoja kesäaikaan tuoreena ja talvella pakasteena. Osa luomua, osa lähi.

Luomuomenoita on valikoimassamme koko ajan. Jos vain suomalaisia on saatavilla, niitä, muuten ulkolaista luomua. Lajikkeita kaupassa kahdesta neljään.

Kukkakaalit ovat aina luomua, valikoimassa tavallista ja usein lisäksi romanescoa.

Suomalaista luomuvalkosipulia lähes koko kauden valikoimassa.

Äärettömän makeat luomuporkkanat Haukivuorelta

Yrttejä valikoimassa sekä luomuna että lähituotteena. Valikoima vaihtelee saannin mukaan.

Mausteet ja yrtit

Myös erilaiset terveellisemmät suolat ja sokerit, luomuhunajat, siirapit ym löytyvät meiltä. Sekä laaja valikoima erilaisia yrttejä ja yrttisekoituksia, myös villiyrttejä!

Tannisen Chilituotteita sekä kastikkeita, hillokkeita ja sooseja.

Erilaisia öljyjä on valikoimassa paljon. Näiden lisäksi myös kylmäkaapissa sijaitsevia. Lähes kaikki luomulaatuisia, osa myös lähituotteena.

Puljongin pitkän kaavan mukaan perinteisin reseptein tehdyt kastikkeet, kastikepohjat ja liemet ovat loistava lisä ja pohja kunnon lihoille, kaloille ja kasviksille.

Meillä heidän lähes koko valikoima

Steenbergsin ruokasooda ei sisällä alumiinia, joita lähes kaikki muut soodat sisältävät.

Kuivatuotteet

Papuja ja herneitä löytyy sekä kuivattuina että tölkissä käyttövalmiina. Suurin osa luomua, osa myös läheltä.

Iso valikoima erilaisia siemeniä, pähkinöitä, kuivattuja hedelmiä. Osa näistä myös irtomyynnissä, ja kaikkia löytyy pienemmissä pusseissa. Mahdollisuus tilata myös isompi erä ennakosta.

Koko perheen ehdoton suosikki speltmannapuuro! Tee kunnon täysmaitoon ja lisää marjoja joukkoon, saat täydellisen ja täyttävän aamiaisen tai vaikka lounaan!

Karkit ja sipsit

Erilaisia raakasuklaita löytyy hyllystä sekä luomusuklaita. Myös tarvikkeet ja neuvot oman suklaan tekemiseen!

Sallittu nautinto! Tämä lisäaineeton laku sopii monille, jotka yleensä välttelevät makeisia, sillä pienikin määrä tyydyttää makeanhimon. Koostumus ei aiheuta sokerin kaltaisia vaikutuksia kehossa. Sisältää täysjyväspeltiä, kookosnektarisokeria ja kristallisuolaa.

Oluet ja Siiderit

Paikallisen panimon Saimaan Juomatehtaan uutuudet löydät ennakkomyynnistä meiltä! Heillä myös maailman ensimmäiset luomulonkerot, palkittuja luomusiidereitä ja oluita.

Meiltä paikallisen panimon uutuudet ensimmäisenä! Tässä yksi uusimmista!

Paikallinen viinitila tekee myös siidereitä!

Juomat

Kesän ja juhlien ehdoton suosikki alkoholiton kuohujuoma joko karpalon tai lehtikuohuon makuina isoina ja piccolopulloina!

Gluteenittomat

Gluteenittomia kuivatuotteita on suuri valikoima hyllyssä, mutta ennakkotilauksesta on mahdollisuus saada erilaisia tuoretuotteita myös viikottain. Kerran viikossa tulee pieni tuore-erä Glutexolta

Lahjavinkit

Tuore luomurukiiseen tehty perinteinen ruisleipä ja kyytipojaksi savustettuja muikkuja ja voita, ei siitä tuliaislahja enää paljon paremmaksi voi mennä.

Tästä maukas lahjapaketti esim syntymäpäiville, valmistujaisiin, appivanhemmille, työntekijöille jne. Voimme räätälöidä paketit jokaiselle vastaanottajalle erikseen. Lähiruokalahja, varmasti toivottu!

Näitä meni paljon viime kesänä Jurassic Rockin piknik konserttiin. Näitä voidaan tehdä teille milloin vain ja mihin tilaisuuteen vain!

Tällaisia ihania värikkäitä ja maukkaita luomuhedelmäkoreja on mennyt usealle lahjaksi. Räätälöitävissa jokaisen kukkarolle ja tilanteeseen sopivaksi.

Ihana idea ihmiselle jolla on jo kaikkea mutta olisi kiva muistaa. Ruokaa tarvitsee kaikki joten mikäpä olisi parempi kuin lahjakortti kauppaan jossa myydään erinomaisia lähi- ja luomuruokatuotteita!

Siivous

Ekologinen vaihtoehto pyykkäämiseen, pesupähkinät. Miellä irtomyynnissä!

Copyright Tuorepuoti Oy