Suomen Riistalinnut, Nummipusula

Suomen Riistalinnut sai alkunsa noin 5 vuotta sitten kasvatettuaan muutaman sata ankkaa Tammisaaren savustamolle. Vuonna 2012 alkoi kasvamaan kun kysyntää eettisemmälle kasvatukselle oli ja näin perustettiin perheyhtiö. Alussa Ville Kallioperä toimi yksin mutta nyt yksi on vakinaistettu ja väliaikaisesti työllistettyjä 4 ja välillisten toimien kautta enemmänkin.

Riistalinnut_ankanpoikaset Riistalinnut_ankatkylpee Riistalinnut_ankkaulkotarha

Tuotantotiloina 800m2 sisäkasvatustilat ja 10 hehtaarin ulkotarhat jotka viljapeltoja, vesilinnuilla myös uintimahdollisuus lammessa. Kasvatuksessa ajatellaan eettisyyttä ja lintujen hyvinvointia, linnut mahtuvat hyvin liikkumaan, ulkoilevat päivät ulkotarhassa leikkien viljankorsilla ja syöden niitä. Eettiset linnut jopa pyrähtelevät ja lentelevät jota tehotuotettu ei pysty tekemään. Lähiruokaa vastuullisin periaattein, linnut saavat elää mahdollisimman luontaisen ja ominaisen elämän.

Ankanpoikasia_Poikastilassa Ankkoja_Riistatarhalla Sorsia_Riistatarhalla

Tuotannossa ankkoja, heinäsorsia ja peltopyytä, ajoittain myös fasaania. Yritys hallitsee tuotantoketjun alusta loppuun saakka. Emolinnut vastaavat suurelta osin munatuotannosta. Näin tuotantoketju on kontrollissa ja jäljitettävissä alusta loppuun saakka. Lintujen ravinto on täysin gmo-vapaata, loppua kohden ruokitaan omilla ja naapurin peltojen viljoilla. Tuotanto menee pääasiassa ravintoloille, mutta myös pienemmille eettisille ruokakaupoille ja kauppahalleille.

Suomen_riistalintu_ankka broilerikukkojuurespedillä

Copyright Tuorepuoti Oy